Kategorier
Uncategorized

Tidigare utställning: Gothia Towers

The Gallery får besök…

.. av flera av våra underbara Göteborgsprofiler gestaltade av Lennart Nilsson på ett vackert sätt med sin fantastiska fotokonst. Man får en känsla av att ”de är här”… tycker vi! Välkommen Lennart Nilsson med ditt drömprojekt!

Lennart Nilsson om Göteborgs Profiler:
”Detta fotoprojektet startade jag 2015 och är ett pågående projekt där jag fotograferar kända och okända spännande människor eller som har en anknytning till Göteborg.
Projektet är pågående och kommer så att vara troligen ett par år ytterligare. Idag är ett 60 tal personer fotograferade och ytterligare ett antal personer tillkommer under 2017.
Projektet är en gammal dröm som jag burit på ett antal år innan jag kom igång för några år sedan. Det som fascinerar mig är att alla dessa personer som är fotograferade på ett liknande sätt, ändå visar så stora olikheter i kroppsspråk, kläder, händer och vad blicken kan berätta.
Projektet är tänkt att mynna ut i en större utställning samt framöver även en bok. De bilder som visas här är ett mindre urval av hela materialet.”

Om Lennart Nilsson
Lennart Nilsson som fotograferar detta projekt har jobbat som Porträttfotograf i Göteborg i närmare 45 år och åtskilliga Göteborgare i alla åldrar har hamnat framför hans kamera.  År 1985 blev Lennart utnämnd till Årets Porträttfotograf i Sverige. Samma år blev Lennart tilldelad Mästarbrevet i Fotografi av Sveriges Hantverks och Industriorganisation.
Han har tilldelats en mängd priser i nationella och internationella tävlingar och har hållit ett stort antal seminarier och workshops, som längst bort i Japan för Japanska Yrkesfotoorganisationen Bunkyo.
Det har också blivit medverkan i en mängd facktidskrifter med porträttfoto artiklar i ett flertal länder. Lennart har gett ut en bok om porträttfoto och jobbar i dag på ytterligare en bok i samma ämne.
Lennart Nilsson arbetar idag enbart med sitt utställnings- och bokprojekt ”Göteborgs Profiler.”  Till vardags är han verksam på Atelje Marie Fotostudio AB på Vasaplatsen i centrala Göteborg.

Läs mer >>
www.fotograflennart.se

Välkommen!

Utställningen sker i samarbete med Gothia Towers & Ateljé Marie samt Galleri Kim Anstensen
www.ateljemarie.se
www.gka.nu